Ако САЩ и НАТО решат да предоставят на Украйна ракети с обсег от 300 км, ситуацията във войната, която и сега не е добра за Владимир Путин, ще се утежни за него. Затова властта му зависи от тях. Това смята руският политолог и преподавател в Свободния университет в Рига Дмитрий Орешкин, цитиран от БНР.

Политологът казва, че Путин гледа на целия свят не като арена на конкуренция, на война. Не зачитал и договорите и подписаните документи, макар да приписва подобни действия на САЩ. Това се разбрало от изказването на руския президент на Валдайския форум, каза Орешкин.

Честно казано, не чух нищо ново. Това обръщение е интересно по-скоро от гледна точка на анализа на путинската картина на света. Не как светът е устроен в действителност, защото ми се струва, че путинското възприятие е много далеч от действителността. За сметка на това Владимир Владимирович подробно, многостранно и ярко обрисува своето виждане“, посочи политологът.

И обясни, че за Путин Украйна е сателит на САЩ. Тя дори нямала историческо право да е сувренна държава, е мнението на руския президент, смята Орешкин. И посочи, че това е все едно България да няма право да е държава, защото някога е била част от Османската империя.


Share Follow

Leave A Reply