Партията на Бойко Борисов има готовност да управлява. Това стана ясно от думите на бившия спортен министър Красен Кралев в ефира на БНТ.

„Имаме готовност да управляваме, имаме програма и решения за всеки един сектор, но затова трябва да намерим съмишленици“, обясни Кралев. От ГЕРБ са готови на компромиси и отстъпки, допълни Кралев.

„ГЕРБ през цялото време показва едно зряло поведение. Правим неимоверни опити с цената на отстъпки, на много компромиси от наша страна да намерим консенсус“.

По думите му, за пореден път народът казва, че няма да даде властта на нито една партия да управлява самостоятелно.

„Трябва да седнете да си говорите и да се разберете и да направите не аритметични мнозинства, а да се обедините около дневния ред на обществото и на българина“, посочи още бившият министър на спорта.

Според него най-големият проблем, който всички социолози вадят е икономическата криза, в която ни вкара правителството на „Продължаваме Промяната“ – нарастващи цени, животът поскъпна неимоверно много и според социологията 80% от хората посочват този проблем, допълни той.

Кралев каза още, че комисиите в парламента са били избрани за рекордно кратък срок от време.

„Имаше момент на напрежение при избора на председател на НС – първото заседание безпрецедентно три дни, но пак се намери консенсус. В комисиите отново се възстанови баланса. Всички партии имат председателства на комисиите пропорционално спрямо тяхното присъствие в парламента. В предишното НС опозицията нямаше никакви председатели на комисии“, уточни той.

Красен Кралев добави, че парламента тръгна трудно и се вижда, че политическият егоизъм взима връх и част от колегите им проявяват незряло политическо поведение.


Share Follow

Leave A Reply