Без солидно парламентарно мнозинство няма да се случат законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Това заяви в ефира на БНТ евродепутатът от ЕНП Радан Кънев. Според него политическата криза в страната ни е започнала през лятото на 2020 г. и не може да се намери решение от тогава. „Очевидно не се очертава намиране на решение и сега, коментира евродепутатът от ЕНП Радан Кънев.

Радан Кънев и Бойко Борисов, снимка: БГНЕС

По думите му без солидно парламентарно мнозинство няма да се случат законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

„И при Цецка Цачева, и при Цвета Караянчева, и при Вежди Рашидов председателят на парламента се казва Бойко Борисов. Тези партии, които допуснаха ГЕРБ да контролира председателското място в парламента, ще носят голяма отговорност, че в Банкя ще се решава как се ръководи българският парламент“, каза още Радан Кънев.

Той допълни, че ГЕРБ обаче не смее да поеме отговорност да управлява с мнозинството, което свали кабинета „Петков“.

„Не им се иска. Знаят, че това мнозинство не може да проведе успешно управление. Знаят, че поставяйки се в зависимост от руската 5-та колона в България, бързо лъсва, че прозападният евроатлантически образ може да е само фасада. Защото сме виждали много лица на ГЕРБ“, добави Кънев.

Как България ще се управлява по отношение на външната политика в близките шест месеца, а може би и две-три години, е изключително важно. В момента от служебния кабинет се управлява трагично. Той ни поставя в опасна външно-политическа изолация в рамките на Съюза. Външният министър на Литва назова директно България и Румъния като проблем, подчерта евродепутът. Кънев определи общуването на държавния глава с народните представители като недопустимо от конституционна гледна точка.


Share Follow

Leave A Reply