Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова да се говори за правителство преди президентът Румен Радев да връчи мандатите. Той подчерта, че ще направи всичко възможно да има редовен кабинет. Това стана по време на среща с актива на партията в исперихското село Малък Поровец, която беше излъчвана в профила на Борисов във „Фейсбук“, предаде БТВ.

Processed with VSCO with a4 preset

„Сега чувам приказки, че нямало да е с първия мандат – да е с втория, ако не е с втория, да е с третия“, коментира Борисов.

Борисов коментира и какво би се случило, ако не получи подкрепа за съставяне на правителство при връчването на първия мандат.

„Призовавам да се говори за правителство, преди да се раздадат мандатите. Няма как на нас да ни тбъде отказано да направим правителство и след това да подкрепяме други“, каза още той.

По думите му тези, които няма да ги подкрепят, няма как да очакват подкрепа. Затова според него изходът е преди президентът Румен Радев да даде мандатите, политическата класа да се събере и да се разбере ясно и честно искат ли да има правителство, или страната отива пак на избори.

„Аз няма как да направя правителство само с ДПС и „Български възход“, с „Възраждане“ имаме съществени различия. Склонен съм на всичко, което ще донесе спокойствие на българите и ще спрем да обвинявамем Радев, че не прави бюджет и не управлява добре, ние му натрисваме правителство, защото не можем да се разберем“, добави Борисов.Лидерът на ГЕРБ коментира, че проектозаконът за намаляване на цената на бензина с 1 лев ще бъде закон срещу свръхпечалбите. Той изрази убеденост, че другите партии ще приемат предложението.„4 бюджета за 2 години и все нещо не можаха и объркаха“, допълни лидерът на ГЕРБ.Това заяви Борисов в Широка лъка, където присъства на освещаването на обновеното килийно училище.

 


Share Follow

Leave A Reply