От „Демократична България“ допускат реалната възможност редовно правителство да се състави с втория мандат на ПП.

„Разчитаме от „Продължаваме Промяната” да подходят адекватно и разумно към втория мандат. Ако това се случи, е възможно да имаме правителство, от каквото страната има нужда“. Това коментира в ефира на НОВА тв депутатът от „Демократична България” Ивайло Мирчев. Според него никой не иска да си партнира с ГЕРБ за първия мандат.

„Ако към нас има покана, ние ще се срещнем с „Продължаваме Промяната” и ще разговаряме. Ние ще действаме разумно, от ДБ не сме някакви камикадзета, които искаме да скачаме от избори на избори. Но не искаме да нарушаваме обещанията  към хората и принципите си”, каза още политикът. Според него, когато става дума за ГЕРБ, преди каквато и да е стъпка, трябва да има някаква вътрешна реформа в партията. Нямаме индикации до този момент за нещо подобно, каза още Мирчев.

Той обясни, че няма информация да се водят скрити разговори за съставянето на кабинет. Отрече и да има разнопосочни мнения и противоречия между лидерите в „Демократична България” относно участие в управление с ГЕРБ. По думите му „Демократична България“ най-добре работят са депутатите от ПП и тяхната парламентарна група. И обясни, че няма информация тя да се разпада.

Той подчерта, че от „Демократична България” имат желание да има кабинет, но не на всяка цена. „Възможни са много варианти, включително правителство на малцинството. Имаме много добра комуникация с „Продължаваме Промяната”. Приоритетите ни са изключително близки. По приоритетите ще търсим подкрепа от всички политически сили”, добави Мирчев.

Депутатът от „Демократична България” очерта, че с БСП вече имат доста „дълбоки различия”. Докато преди те били основно по отношение на Украйна и хартиената бюлетина, вече такива имали и за еврото. „Това нас ни изненада много. БСП буквално преди три месеца на съвместните ни срещи в Министерския съвет бяха радетели от 1 януари 2024 г. България да влезе в еврозоната”, коментира той.


Share Follow

Leave A Reply