Всичко, което зависи от нас, за да приемем нужните закони впарламента за Плана за възстановянане и развитие ще срещне нашата подкрепа, това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков по време на консултациите при президента Румен Радев.

снимка: БГНЕС

Петков добави, че сред другите приоритети на ПП са борбата с корупцията и съдебната реформа. Коалицията има план и за подпомагане на социално слабите груп ив обществото- вдигане на минималната работна заплата, подпомагане на възрастните хора като продължение на пенсионната политика. Петков беше категоричен, че ПП ще проведе разговори с ГЕРБ по политиките, които предлага като партия, но няма да подкрепят съставяне на правителство с първия мандат.

„Това би било измятане от обещанията, които дадохме на над половин милион българи, които ни подкрепиха“, обясни Кирил Петков.

Това, което успяхме ясно да комуникираме още в първия ден в този парламент- ние ще бъдем водени от два принципа от взимането на нашите решения- да решим възможно голям брой промени на българските граждани. Това са 16 политики. Имаме и доста сериозна програма за бизнеса и неговата конкурентноспособност, вдигане прага на ДДС, запазване подкрепата за бизнеса при вдигане на цената на тока, за цената на газа също да има таван, който да не може да се премине, обясни програмата на ПП Петков.

От партията твърдят, че са наясно, че не бива бюджета да излиза на дефицит над три процента.

От своя страна Румен Радев настоя да разбере какви са вижданията на ПП по отношение на модернизиране на Българската армия. Както и дали биха подкрепили внесения законопроект от служебния кабинет за промени и разходи в отбраната.

Очаквайте подробности!

 

 


Share Follow

Leave A Reply