Кметът на община Кресна Николай Георгиев прекрати своето членство в БСП. Това е станало със собственоръчно подписано от него заявление до Общинския съвет на БСП в града, съобщи Радио Благоевград.

 

Той приема като гражданин за своя единствена политическа кауза занапред интересите на своите съграждани и декларира отново пред тях верността си към принципите на свободата, мира, хуманизма, равенството и справедливостта.

Георгиев подчертава пред тях, че ще продължи да се застъпва с цялата тежест на своя авторитет за техните граждански права и за опазването на тяхното лично и колективно достойнство.

Николай Георгиев намира за по-почтено, по-често и по-отговорно, като кмет на община Кресна да продължи да изпълнява своите функции, без да се съобразява в бъдеще с партийната дисциплина или решенията на партии, защото в определени случаи те могат да се разминават с интересите на местната общност.

Той апелира представителите на всички политически партии в Община Кресна и своите съграждани, независимо от техните пристрастия, да се водят във всичките си действия единствено и само от интересите и волята на местната общност.


Share Follow

Leave A Reply