Парламентът няма какво повече да направи от това. Така коментира по Нова тв Тома Биков вчерашното решение на НС за даване на оръжие на Украйна. Според него парламентът може единствено да изрази политическа воля.

Снимка: informo.bg

„Той не може да направи преглед на наличностите и да каже кои оръжия са необходими и кои не, кои можем да дадем. Това е работа на изпълнителната власт“, смята Биков.

Очакванията на Биков са да се прегледат сериозно наличностите на оръжие и да се прецени с какво можем да помогнем на Украйна. Той посочи, че „България няма как да помогне с нещо, което не може“.

„Трябва да се види също какво от наличното може да се даде и на негово място да се замести с ново оръжие и техника и с това да се модернизира българската армия. Мисля, че парламентът даде широко поле за действие на правителството. Ако имаме редовно правителство тази политика би могла да придобие и друг характер. Но парламентът няма какво повече да направи“, посочи той.

Вчера дадохме знак, че България ще участва активно в съюзите, в които участва, каза още той и добави, че ще се защитава и националния интерес.

 

По думите му удълженият бюджет ще ни „дръпне“ с 10 млрд. категорично. „Много е лесно да се предлага увеличаване на разходите, а много трудно – на приходите. Не се решава проблемът с инфлацията, какво правим с нея, запита още той.


Share Follow

Leave A Reply