Според лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов трябва да има редовно правителство. „Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство и това трябва да се изговори при президента Румен Радев.“ Това заяви бившият премиер Бойко Борисов по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

Борисов обърна внимание и на приетите законопроекти и решения в парламента през изминалата седмица. Според него, обаче „Продължаваме промяната“ са озадачили с начина си на гласуване. Лидерът на ГЕРБ даде примери:

„Военната помощ за Украйна – само 44 депутата от ПП са го подкрепили като решение. За закупуването на нови изтребители F-16 от ПП само 33 са го подкрепили като решение. Против е гласувал съпредседателят на партията Асен Василев, много са ми интересни десните, демократичните, които живееха с излюзията, че това е проамериканска или проевропейска партия. Резултатите от гласуването на ПП будят страховито недоумение в много техни поддръжници.“

Борисов коментира и влизането на България в еврозоната. Той критикува депутатът от БСП Румен Гечев, като опроверга твърдението му, че при смяната на лева с евро стоките у нас ще поскъпнат.

„Ако слезете долу има апарат. Ако искате да си купите кафе ще сложите 2 лв., а ако днес сме в еврозоната ще сложите 1 евро. Кафето ви ще поевтинее, защото курсът е по-евтин за България и ще е 1,97 лв. Това е към проф. Гечев, световният шампион по фалиране на банки“, уточни Борисов.


Share Follow

Leave A Reply