Според бившият образователен министър и декан на Юридическия факултет в СУ „Св. Климент Охридски“ Даниел Вълчев, законодателството у нас е краткосрочно и некачествено. Мнението си той изрази в ефира на Нова.

„Това, което правим със законодателството е същото, което правим с тротоарите – в България правим всичко некачествено и краткосрочно.“

Според Даниел Вълчев в момента се пишат исъздават правни разпоредби, които объркват системата.

“Създаваме правни разпоредби, които трябва да решат конкретен въпрос, без значение дали системата ще се обърка”.

Даниел Вълчев предположи, че би могло да бъде създадено правителство. Като от думите му става ясно, че той прави такова заключение заради сигналите, които политиците издават в пуличното пространство.

“Трудно ми е да кажа какво се случва. По знаците, които се дават, изглежда, че по-скоро ще има правителство”, предположи Вълчев, но все пак изрази съмнение, че ще бъдат осъществени “сериозни законодателни промени”.

“Има два аргумента от страната на всички партийни лидери в момента – от една страна да не разочароват собствените си избиратели, тъй като много тежки окопи се изкопаха преди изборите, много тежки думи се казаха, от друга страна – да не би да вземат грешното решение. Минахме вече няколко пъти през избори и се оказа, че избирателите мигрират от една партия към друга”, посочи той.

Вълчев призова – максимално бързо да се реши дали ще има правителство, или нови избори.

Той отрече да е спряган за премиер и нарече това “абсурдно”.


Share Follow

Leave A Reply