„Борисов да не бърза – още сме на първи мандат, а той говори за трети, за президентска република. Във вторник, когато се срещнем, ние ще му обясним как нашите политики могат да са съвместими“, каза Петков.

„Ние ще бъдем конструктивна опозиция. Ще говорим за нашите 16 политики пред камери. Ясно казахме, че няма да подкрепим коалиция с първия мандат. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков в ефира на БТВ. „Ние няма да направим съглашателство с партии, с които сме обещали да не правим. Коалиция с ГЕРБ няма да направим“, посочи още Петков.

„Те казваха, че искат да говорят с нас. 1 месец повтаряме как ще говорим ние. Те разбраха, че това няма как да стане, освен пред камери. Сега показваме на ГЕРБ как се правят нещата. Ние в тъмни стаички договорки не правим. Поканете не само нас, поканете всички партии. Ако не можете да съберете мнозинство, кажете на българския народ – не се справихме.“

Когато мандатът дойде при нас, ще направим точно това. Много е лесно да се говори – ние сме евроатлантици, каза Петков.

 

Трите процента дефицит в бюджета няма как да се случат, ако едни пари се раздадат на наши фирми. Това ще го обясним на Борисов, каза още Кирил Петков.

Той коментира и какво ще се случи, ако вземат втория мандат. Дойде ли при мен, ще се срещна с всички партии и ще мина през всичките политики, за да се види дали имаме сходство, каза Петков.

Ние казваме – да си евроатлантик, трябва доходите на българите да са европейски, да не вкарваме хартиена бюлетина, с която се фалшифицира вотът.

БГНЕС

Петков коментира и защо Асен Василев е гласувал против закупуването на изтребители и защо 11 депутати от ПП са били „въздържали се“. Ето това е което казваме, че нашите депутати имат глава на раменете си. Ние решихме – всеки да гласува по съвест. За разлика от Борисов аз не мога да кажа – ето ти 53-ма депутати. И за кабинет те ще гласуват по съвест. Но засега не виждам някой от депутатите от ПП да изневери на основния принцип. Изненади няма да има, защото ще нарушат едно от основните си обещания, каза още Петков.

БГНЕС

 

На третия мандат идва отговорността на президента. Много е важно на кого ще го даде, каза Петков. Странно е партията с най-малко депутати да е мандатоносител, каза Петков за Български възход. Но добави, че от диалог не бягат. Ще дойдем на всяка една от поканите на третия мандат, както се надяваме и всяка от партиите да дойде на нашата покана.

„Не е важно кой инициира хартиената бюлетина, а кой гласува за нея“, отговори Петков на коментара, че техният партньор БСП е инициаторът.


Share Follow

Leave A Reply