Все още противопожарната служба гаси пожара на българо-гръцката граница в района на Кирково, съобщи БНР. Заместник областният управител Бисер Николов съобщи че се очаква тази сутрин в гасенето на пожара да се включат и доброволци и верижна машина.

„Чакаме тежка машина от южен централен район да направи просеки и пътищата, които до момента не са чистени да се изчистят, за да може, ако се наложи, пожарни автомобили, ако вятърът продължи така, да пресрещнат пожара“, уточни Николов.

Огънят вчера се разрасна заради вятъра, който отнесе и дима от пламъците към България. Затова и дошлият на помощ военен хеликоптер не е достатъчно ефективен.

Ако и днес условията са лоши, ще се разчита само на наземна сила и техника, обясни директорът на противопожарната служба комисар Сергей Заимов:

„По билото, откъм Гърция минава в нас. Като площ не е голямо, но като дължина, периметър станаха 20 километра“, каза директорът на противопожарната служба комисар Сергей Заимов.

Пожарната служба се очаква да продължи и гасенето на пламъците на полигона Ново село.

„Огънят, предизвикан от учебни стрелби – е далеч от населени места и няма опасност за хората, каза директорът на пожарната в Сливен комисар Владимир Демирев:

„На три огнища основно гори. Нашите усилия са насочени на най-западния фронт и по билото на планината с цел да не прехвърли билото, а да остане в рамките на полигона“.

Овладян беше пожарът над Карлово, разразил се в борова гора в местността Кръста. В гасенето му вчера се включиха огнеборци, горски служители и доброволци.


Share Follow

Leave A Reply