Срещата между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ не са за съставяне на правителство, а за политики, които парламентът ще поддържа, независимо от това кой ще управлява. Това заяви пред БТВ народният представител от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер по повод предстоящите разговори с ГЕРБ-СДС.

„Това не са разговори за съставяне на правителство. Това са разговори за политиките, които този парламент, независимо чие е правителството, би следвало да поддържа“ Един месец наблюдаваме парламент, в който първата политическа сила дойде без домашно. ГЕРБ зацикля и не успя да сформира коалиция. За нас е важно да седнем на масата и да започнем да дискутираме независимо какво ще се прави и кой ще управлява. Заедно трябва да решим какво ще направи този парламент за България“, заяви той.

Лорер посочи, че „Продължаваме промяната“ е поставила добро начало в българската политика.

Продължаваме промяната постави добро начало в българската политика. Органите на партията се събират и решават посоката на партията. Не мисля, че коалиция с ГЕРБ ще се дискутира. Ще обсъждаме политики. Дали ГЕРБ ще състави правителство без нас, или ние без ГЕРБ – предстои да видим“, посочи Лорер.

По думите му има мнения за коалиция с ГЕРБ, но такова решение не е взимано.

„Преобладаващото мнозинство в ПП е на мнение, че коалиция с ГЕРБ не може да се сформира. Това означава управление на малцинството под една или друга форма в този парламент“, подчерта той.

„Протегната ръка от едната страна е протегната, но от другата е шамар“, сподели представителят на „Продължаваме промяната“.

Относно закупуването на вторите самолети F-16, Лорер заяви:

„Модерни самолети в България сме виждали само във филми с Том Круз. За съжаление предплатихме първите самолети преди да ги видим. Тези самолети бяха договорени по недобър начин. Нашият въпрос е може ли да се договори по-добро разплащане за вторите 8 самолети“.


Share Follow

Leave A Reply