При престрелката по границата ни с Турция в района на Елхово, загиналият полицай е прострелян през оградата с един изстрел от турска страна. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Сержант Петър Бъчваров и служител на МО са на смяна във фаталната нощ. Те се натъкват на срез на оградата. Слизайки от служебната кола полицаят насочва фенера към оградата. Веднага последва изстрел от съседната територия- Република Турция. Той е убит с първия изстрел. Служители на МО успяват да се скрият зад колата. По него започва стрелба. Той отвръща със служебното си оръжие. По негови думи по него са произведени 10-15 изстрела. Той остава невредим. Групата, произвела изстрелите, се оттегля към вътрешността на Турция. Осъществен е контакт с турските власти. Предприети са действия по установяване на извършителите, разказа на извънреден брифинг комисар Тодоров.

Допълнителна информация по случая изнесе и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. По думите му разследването по случая върви усилено. А от страна на турските власти е получено уверение, че виновните ще бъдат намерени и изправени пред закона.

„Доведена е жандармерия и разследващи, много екипи работят. Имам уверението на турските власти, че тези хора ще бъдат намерени и изправени пред закона. Това каза министърът на вътрешните работи иван Демерджиев. „Тези момчета всеки ден с телата си спират този мигрантски натиск. Всеки ден оградата се кърпи и поддържа от екипите. Става въпрос за изключителна агресия“, обясни Иван Демерджиев.


Share Follow

Leave A Reply