Управляващите в страната имат стабилно мнозинство, а конституционните промени, заради които днес бе проведена лидерска среща с парламентарно представените партии, нямат нищо общо с исканите от опозицията предсрочни избори. Това стана ясно по думите на премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски за телевизия Сител, цитиран от БТА.

Macedonian and European Relations Concept Image – Flags of Macedonia and the European Union Fading Together

„Трябва да сме наясно, че да продължим по европейския път и да започнем отварянето на клъстерите в преговорите зависи изключително от нас и дали ще успеем да насочим целия си капацитет към успешни преговори, така че до 2030 г. да станем пълноправен член на ЕС. Въпрос на политическа визия от страна на всички политически партии е реализирането на това, което държавата си е поставила като цел. Доминиращата част от политическите партии, които бяха на срещата, са за промените в конституцията“, подчерта Ковачевски.

Ковачевски уточни, че на днешната среща всеки лидер на участвалите в нея политически партии е изразил мнението си, без да получава оценки, защото това е първа среща, която сама по себе си е положителен сигнал и към гражданите, че политическите партии могат да седнат на една маса и да обсъдят ключовите проблеми за гражданите и бъдещето на страната.


Share Follow

Leave A Reply