Убийството на граничния полицай в Елхово е поредният инцидент с трагични последици в последните няколко месеца. Това заяви пред БНР, Стефан Янев, лидер на партия „Български възход“.

снимка: БГНЕС

Според него в случая не става въпрос за безсилието на държавата, а за начина, по който тя може да подобри функциите си по отношение на охраняването на границата.

„В последните няколко месеца това е поредният инцидент с трагични последици. В случая не говорим за безсилието на държавата, а как тя може да подобри своите функции по отношение на охрана на границата и цялостната дейност по предотвратяване на мигрантския поток. Този разговор трябва да продължи в конкретна посока, свързана с това, че от години тази дейност се изпълнява от командировани служители от МВР в определени ситуации, подпомагани и от служители от Министерството на отбраната. Въпросът, който стои нерешен, е този с даването на правомощие на Гранична полиция да има щатен състав, посветен само с тази задача. Въртележката на хора носи рискове по отношение на ефективността, на спецификата на дейността“, заяви Янев.

Това каза пред БНР Стефан Янев, лидер на партия „Български възход“.

Той допълни, че е от необходимост е да се намери системно решение на проблема с неспиращия поток на нелегални мигранти.

Янев коментира и темата с актуалната политическа обстановка в страната:

„Народните представители сме в Народното събрание, за да водим диалог“.


Share Follow

Leave A Reply