Институциите, които са призвани да се грижат за случаите, свързани с аутизма, да имат своите координирани действия помежду си, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която изрази тревога за случващото се с 12-годишния Александър от Перник, предаде БНТ.

Йотова изрази надежда, че органите ще си свършат работата и ще намерят изчезналият с тежък аутизъм Александър от Перник.

„Но аз се питам преди да се случи тази история с малкия Сашко – не казвам още трагедия, защото много се надявам, че ще намерят детето и ще си свършат работата органите, които са призовани за това. Както виждате и много доброволци се включиха, но днес тази конференция е един добър повод да поговорим за това дали като институции, като гражданско общество, сме готови, за да посрещаме подобни случаи и моят отговор е „не“, допълни Илияна Йотова.

Вицепрезидентът очерта и необходимостта от мрежи в страната за грижи с комплексен характер за хората с аутизъм.

В Плевен се провежда Третата международна конференция за аутизма и Форум на качеството на социалните услуги в България. Конференцията е под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и в нея участват водещи специалисти от България, Европа и Америка.


Share Follow

Leave A Reply