Руският външен министър Сергей Лавров опроверга съобщение на „Асошиейтед прес“, че е бил откаран в болница в Бали със сърдечно заболяване, нахоквайки западни журналисти за това, което той определи като „фалшива“ информация, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

„Асошиейтед прес“, позовавайки се на индонезийски служители, каза по-рано през деня, че Лавров е бил откаран в болница „Санглах“ в административния център на остров Бали – град Денпасар след пристигането му за срещата на върха на Г-20. АП каза, че 72-годишният Лавров е бил лекуван от сърдечно заболяване.

Снимка: БГНЕС

„Това, разбира се, е върхът на фалшивите новини“, каза говорителят на външното министерство Мария Захарова.

Захарова публикува видео с Лавров, външен министър на президента Владимир Путин от 2004 г. насам, седнал на открито във вътрешен двор, облечен в шорти и тениска и четящ документи.

Запитан за информацията на АП, Лавров каза, че западните журналисти са писали фалшиви новини в продължение на десетилетие, че 70-годишният Путин е болен.

„Това е игра, която не е нова в политиката. Западните журналисти трябва да бъдат по-правдиви – те трябва да пишат истината“, отбеляза Лавров с иронична усмивка, предаде Ройтерс.

Лавров също така каза, че западните медии рутинно гледат частично на събитията и игнорират гледната точка на Русия.

 

Губернаторът на Бали Уаян Костер каза пред Ройтерс, че Лавров е посетил за кратко болница Санглах в Бали за „проверка“, но министърът е в добро здраве. „Той беше в добро здравословно състояние и след прегледа веднага си тръгна“, посочи още губернаторът.


Share Follow

Leave A Reply