Планински спасители обхождаха през целия ден с шест кучета района, където последно е забелязан той, но няма следи.

Преглеждат се записите на охранителните камери в града. От полицията призовават информацията да се подава незабавно на телефон 112.

„Нищо не можаха да хванат кучетата. Колегата не можаха да видят. Самият терен е много лош, защото е много гъст и кучетата не могат да минат, камо ли ние, на места сме лазили под шипки, за да минем до отсрещната страната. Претърсили сме дупки подверси да не е паднал от някоя скала“, каза Радослав Наков, Планинската спасителна служба към БЧК.

„Преди около 5-6 години на Витоша, последната ни акция с дете с аутизъм, пак след 3 денонощия беше намерено живо“, каза Емил Нешев, директор на Планинската спасителна служба към БЧК.

Без резултат бяха проверени от водолази и водоемите в града. Жандармерията и екипи от Столична община денонощно издирват детето. Проверяват се и шахти, затворени помещения, труднодостъпни места.

„Има ли и най-малката следа, може би ще дадат информация на полицията. Работим с термокамерата зад мен, обикаляме денонощно района“, каза Красимир Димитров, директор, „Аварийна помощ и превенция“ към СО.

Бащата на Александър и негови близки също бяха разпитани от полицията. Те дават насоки за навиците на Сашко, които да насочат разследващите за неговото местонахождение.

„До момента не са събрани доказателства, които да сочат, че детето е жертва на престъпление. Откривали са го и други хора и близките, но това е било за кратко. Не се е стигало до органите на полицията“, каза Албена Стоилова, прокурор Окръжна прокуратура Перник.

 


Share Follow

Leave A Reply