С промените в Изборния кодекс се цели да бъде откраднат демократичния вот на българите. В НС трябва да се решават належащите в момента проблеми на хората. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков по Нова телевизия.

„Промените в Изборния кодекс са опит за кражба на демократичния вот на българите“, заяви Петков. По думите му в НС трябва да се решават проблемите на хората, които са належащи в момента.

„Какво му е на Изборния кодекс, не разбирам, нали Борисов се хвали, че е победил с него. Защо посреднощите, когато българите спят, се гласуват промени, защо не го направиха в 3-4 заседания“, запита той.

Никъде в Европа не съм виждал едни хора с чували да подменят бюлетини, каза той.

снимка: БГНЕС

Според него не е нормално 15% от вота на местните избори през 2019 година да е невалиден. Те казват дайте да върнем избора, ама какъв избор – никой не иска да му бъде подменен вота, каза Петков.

Вчера излизайки от сградата на НС и виждайки целият площад и булевард пред Парламентът изпълнени с хора, това пак ми даде надежда, че на хората им пука, каза той.

В сряда влизаме обратно в зала, за да предложим комисията, за да има нормален обществен дебат, ако те не се съгласят – то това означава, че те бързат за избори.

Очаквам да се използва чл. 82 от правилника на НС и тези безумия със среднощното гласуване да се прекратят, после да отидем в зала и да гласуваме и ако има промени, се надявам президентът да сложи вето за хартиената бюлетина, каза Петков.

асен василев и кирил петков

Вярвам, че трябва да има максимално обединение на демократичните общности и явяване с един кандидат. В София е абсолютно задължително да бъдем с един кандидат, рано е да се кажат имена, каза Кирил Петков и добави, че се надява да имат кандидат, който е срещу грещно наредените жълти павета и пейки за по 10 000 лева.

Занимаваме се с абсолютни глупости, вместо да говорим за политики. Безумно е в 9:00 Борисов да говори опорки и цялата парламентарна група да е там, те какво правят – той казва и те само натискат копчетата ли, запита експремиерът. Що се отнася до опорките на ГЕРБ за затварянето на въглищните централи, то тезата им е увиснала след видео отговор на ЕК, че те няма да се затварят.

„Понесете отговорността и направете дискусии по политики, нека да се види кои други партии могат да ги подкрепят, а не да се върви към предсрочни избори“, подчерта съпредседателят на ПП по повод варианта за предсрочни избори и отговорността на първия мандат. Петков настоя за пълни проверки от страна на службите за „Капитан Андреево“, „кюлчета и чекмеджета.

 


Share Follow

Leave A Reply