„С първия мандат няма да стане кабинет – ГЕРБ не получава подкрепа. От противоречивите сигнали на ПП започваме да губим ориентация. Вторият мандат търси подкрепата на ГЕРБ, които до вчера наричаха „Мафия” – неразумно е. Объркани мисли на объркани хора”.

Това каза в ефира на NOVA NEWS лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Не работим под ултиматум и със заплахи. Не оттегляме закона, каза Нинова по повод хартиената бюлетина и допълни – очевидно разговорът е приключен. Те не искат да разговарят с нас за подкрепа за втория мандат”, обясни тя.

снимка: БГНЕС

Запитана, ако получат мандата за съставяне на кабинет, как ще постъпят, тя заяви:

„Ще се опитаме да направим правителство, не сме водили разговор, включително и на консултациите. Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ или трети на ДПС или на „Възраждане”. Различни са възможностите, нека изчакаме”, каза Нинова и отказа да гадае как би реагирала БСП при връчване на третия мандат на друга партия.

По повод проведените консултации с държавния глава лидерът на Столетницата каза: „президентът ни посрещна доста агресивно, за разлика от приятелските му разговори с ГЕРБ и с ДПС. На репликата: „Три пъти ви връчвах мандата и не се получаваше”, аз замълчах – два пъти ни го е връчвал”.


Share Follow

Leave A Reply