Прокуратурата иска за 4 от задържаните заради атентата в Истанбул постоянна мярка задържане под стража. Петият обвиняем – жена със сериозни здравословни проблеми, по нея е определена по-лека мярка. Всички задържани са чужди граждани, един от тях е и с българско гражданство. Събират се доказателства за съпричастност и на други лица, заяви прокурор Ангел Кънев.

По-рано днес стана ясно, че петима заподозрени за подпомагане на атентатора в Истанбул са задържани в България. Трима от тях са граждани от Молдова, а един мъж и една жена са от арабски произход. На тях са повдигнати обвинения за каналджийство през територията на България и за тероризъм и подпомагане, извършен на територията на чужда държава.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор, потвърди информация, че има повдигнати обвинения на петима души за подпомагане на лице, което най-вероятно е извършителят на атентата в Истанбул. Четирима са задържани за 72 часа и е внесено искане за постоянния им арест. Помощта, която са оказвали, е по-скоро след атентата. Тя е логистична и комуникационна.


Share Follow

Leave A Reply