Говорителят на главния прокурор Сийка Милева, заяви, че прокуратурата ще проверява и версия за отвличане.

„Цяло чудо е, че Сашко е оцелял цели 8 дни без храна и вода.Затова прокуратурата ще проверява и версията дали детето не е държано принудително, а днес да е пуснато заради обявената от бащата парична награда от 100 хил. лв.“, заяви Сийка Милева пред БТВ.

Ще бъде назначена и медицинска експертиза и лекарите ще имат за задача да установят на база на нараняванията и хидратацията му, уточни Милева.

„Детето е оцеляло, защото се борило. През цялото време то е било в планината. Мястото, където го открихме, е дълбоко дере. Детето е било в безпомощно състояние, борило се е. По външния му вид си личи, че се е движело – мръсен, изтощен, гладен. Дадохме му вода и го сгряхме. Планината може да е майка и мащеха, в случая е била майка”, каза Милко, един от хората, открил Сашко. Сашко е бил гладен, но първо е поискал вода.

Намереният Александър, който дни беше в неизвестност, е в добро състояние. Това коментира кметът на Перник Станислав Владимиров.

„Вече имаме повод да се усмихнем след 7-8 дни невероятни изпитания. Сашко е намерен жив. Господ ни помогна. Детето е в „Пирогов”. Първите резултати са, че е в добро състояние”, добави градоначалникът.


Share Follow

Leave A Reply