Няма хартиена коалиция. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Той обясни, че всъщност „Има партии, които смятат, че гражданите трябва да избират как да гласуват. Друга коалиция няма“, каза Дончев.

снимка: БГНЕС

Като резултат от лошото политическо говорене разделихме обществото на 2 половини – едната не вярва на машините, другата – на хартията. Това каза пред Нова тв зам.- председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по повод промените в Изборния кодекс.

снимка: БГНЕС

Двете изборни технологии имат недостатъци и предимства, посочи бившият вицепремиер. И обясни, че това важи за всеки начин за гласуване. Според него гласуването трябва да е такова, че хората да имат доверие, че гласът им е отчетен правилно, а не е откраднат. Отчете, че и смесеното гласуване има своите недостатъци.

снимка: БГНЕС

 

Усещането на Томислав Дончев е, че като че ли партиите не искат да управляват. Той не се ангажира с процентна прогноза колко е вероятно да има редовен кабинет в рамките на това Народно събрание. Но посочи, че трябва да има не някакво, а правителство със солидна подкрепа. Аз съм бил какъв ли не, но за министър-председател или не ми е дошло времето, или е минало, отвърна Дончев, запитан дали би могъл да е кандидатът на ГЕРБ за премиер.

снимка: БГНЕС

Все още е рано за име за кандидат за кмет на София, смята Томислав Дончев. „Има една година до местните избори, дотогава има да се случат много неща“, каза той. Ротации ще има не само в София и Бургас, както обяви лидерът на партията Бойко Борисов. Дончев обаче не посочи къде.


Share Follow

Leave A Reply