Няма данни 12-годишният Сашко от Перник да е бил отвличан. Събраните до момента данни сочат, че Сашко най-вероятно през всичките 9 дни, в които беше издирван, е бил в гората. Това съобщи в Пловдив вътрешния министър Иван Демерджиев.

Демерджиев съобщи, че ще бъдат проверени всички версии за изчезването на Сашко.

„В момента не можем да говорим за отвличане, няма и данни, които да сочат за отвличане, но ще проверим абсолютно всички версии, включително и тази, за момента състоянието на детето отговаря на това действително да е престояло в гората през тези дни.

Апелирам към родителите на такива деца: има модерни технологии, има джипиеси, вградени в дрешките на децата, нека да снабдят децата си с такива дрешки; нека бъдат особено внимателни, този път успяхме, имаме повод за радост, но силно се надявам да не се повтори този случай“.

Министър Демерджиев коментира и арестите у нас на съпричастни с експлозията в Истанбул.

„Много рано турската страна подаде данни за лица, които могат да бъдат съпричастни по някакъв начин към този атентат. Заловили сме почти всички лица. Оказа се, че има данни да са съпричастни и към други престъпления, извършени и на територията на България и с международен елемент. Няма да водим хора и да ги изхвърляме през оградата. Има мерки, предвидени в закона. Те ще бъдат спазени“, заяви Иван Демерджиев.


Share Follow

Leave A Reply