Започна гледането на мерките за неотклонение на 13-те мъже, задържани в петък и обвинени за разпространението на порнографски материали с деца, съобщи Нова тв. Двама от тях остават в ареста, предстои разглеждането на мерките за неотклонение и на останалите 11.

При акция на прокуратурата, Националното следствие и ГДБОП бяха арестувани мъже в София, Варна, Стара Загора, Хасково и други населени места, които са споделяли през интернет платформи педофилски видеа и снимки.

По искане на Районните прокуратури в Стара Загора и Девня на двама от мъжете вече са наложени най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража”.

23-годишен е привлечен като обвиняем за това, че от неустановена дата до 18 ноември в Стара Загора, чрез мобилно устройство и чрез мобилно приложение, е разпространявал до неограничен кръг потребители на интернет порнографски материали – 57 броя аудиовизуални произведения. За създаването им са използвани лица с неустановена самоличност, изглеждащи като ненавършили 18 години.

Очаква се днес и утре в различни съдилища да се гледат и останалите искания за налагането на постоянни мерки за неотклонение. В София – Районната прокуратура ще иска постоянно задържане за петима мъже.


Share Follow

Leave A Reply