С пищна церемония в Катар бе открито 22-ото Световно първенство по футбол. Шоуто продължи 30 минути.

Актьорът Морган Фрийман бе главно действащо лице на церемонията със запомнящ се етюд с катарско момче в неравностойно положение.

„Заедно можем да изпратим призив към целия свят да се присъедини към нас! Независимо от всичките ни различия, може да не разбираме всяка дума, душите ни усещат емоциите, които ни свързват“, каза Морган Фрийман пред 60-те хиляди зрители на стадион Ал Бейт в Доха.

По време на церемонията беше направена кратка ретроспекция на предишните световни първенства. Домакините показаха парад на талисманите и изпълнения на някои от най-популярните химни на предишните световни първенства по футбол.

Кулминацията на церемонията бе изпълнението на корейската сензация Джункук от кей поп бандата BTS, който изпълни песента „Мечтатели“ в компанията на катарския певец Фахад Ал Кубаиси.

Световното първенство бе открито с кратка реч на емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани.

„От името на Катар ви приветствам с добре дошли на световното първенство. Работихме всеотдайно и неуморно, за да осъществим един от най-успешните турнир. Инвестирали сме толкова много, за да направим добро за цялата човешка раса. В следващите дни ще се радваме на един футболен фестивал. Различни хора ще се съберат заедно да изживеят емоциите. Да забравим различията си и да отпразнуваме този празник заедно. Добре дошли в Катар!“, каза шейх Хамад.


Share Follow

Leave A Reply