Общото състояние на Сашко от Перник е много добро и се очаква днес да бъде преместен от реанимация в самостоятелна стая. Това заяви на брифинг директорът на „Пирогов“ Валентин Димитров.

„Този път заставам пред вас с добри новини – сагата с детето приключи успешно и беше приведено при нас. Детето е в много добро общо състояние, няма някакви наранявания или увреди, които да създават пряка опасност за живота му“, каза Валентин Димитров.

Димитров увери, че здравословното състояние на детете е много добро, всички необходими изследвания са направени и към момента не се налагат допълнителни.

Димитров уточни, че с детето ще работят психолози, ще остане под наблюдение още няколко дни и ще бъде изписано.

Детето беше открито живо и здраво в дълбоко и непроходимо дере в местността „Рестова глава“ до бившия завод „Червена могила“ от доброволците от местния клуб по делта и парапланеризъм Веселин Георгиев и Милко Михайлов.

Сашко беше незабавно отведен в „Пирогов“, където ще прекара няколко дни. Настанен е в детската реанимация в стабилно състояние, съобщиха вчера от болницата. Детето е под денонощно наблюдение от екип от специалисти като за всичко е информиран здравният министър. Към момента не са констатирани никакви следи от насилие.


Share Follow

Leave A Reply