Този меморандум беше необвързващ документ, този документ е прекратен със сила от 23 юли т.г., когато получихме официално писмо от тогaвашния министър на енергетика (бел.ред. Александър Николов) с искане от страна на българското правителство този меморандум да бъде прекратен. Потвърдихме, че нямаме повече претенции към държавата. Това заяви в интервю за „Лице в лице“ изпълнителният директор на Gemcorp Атанас Бостанджиев.

По думите му, всяка една от страните има право да прекрати този договор, тъй като документът е необвързващ.

„Тъй като документът е необвързващ, всяка една от страните има право да прекрати този договор. Точката е приключена. Ще внеса още едно писмо от името на Gemcorp към министъра на енергетиката, в което ще заявим, че от наша страна меморанндумът е приключен“, добави той. Съответният документ е подписан от самия него.

„Нямам информация за какъв завод за батерии става въпрос“, каза още Бостанджиев и добави, че в обсега на интереса им е била единствено „Топлофикация-София“.

„Виждам, че тази тема продължава да е тема на спекулация в България и името ни да се използва за политически цели. Това не е коректно, ние сме лондонска компания и имахме най-доброто желание като бълагри да донесем чужд капитал и да инвестираме в страната. Темата се използва неоснователно на наш гръб. Официално казвам, че няма нужда да се правят такива спекулации“, категоричен бе той.


Share Follow

Leave A Reply