Президентът Румен Радев заобикаля Конституцията, върви по ръба на закона със заявката, че изборите ще са през март. Това заяви по Nova News лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Не е изненадващо, че президентът заяви, че изборите ще са през март. Така той заобикаля  Конституцията, върви по ръба на закона. Основният мотив е да няма избори през зимата, с аргумента, че месеците ще са тежки“, заяви Костадинов.

снимка: informo.bg

Костадинов определи сега действащият парламент като „импотентен“.

„Този парламент е изключително импотентен, защото „некомпетентен“ е слаба дума. Дори да се създаде кабинет, той няма да е стабилен. Положението даде допълнителна легитимация и самочувствие на президента. Слабостта на българския политически елит, неговата безхаберност и инфантилност водят до изпъкване на президентската институция. Категорично против сме президентска република“, посочи той.

По думите му партиите, които са били в опозиция, сега се чувстват в нещо като полувластова позиция.

„От друга страна имаме креслива полуопозиция, която само отрича, без да дава предложения. Ние сме привърженици на машинното гласуване. Сканиращите машини са били предмет на кръгла маса още преди 2 години. Странно е, че сега ДПС не подкрепя машините, остава се с впечатлението е, че проблемът е в този, който ги контролира“, коментира Костадинов.

Според него единственото единодушно отхвърлено предложение е било това за премахването на „Информационно обслужване“. „Това беше наше предложение. Отхвърлянето му показва, че проблемът е в контрола на ИО. Това е паразитна институция, която трябва да бъде ликвидирана и разследвана“, категоричен е той.

По темата с отчитането на данъци на „Лукойл“ у нас Костадинов подчерта, че е добра идея, ако парите се насочат за компенсации, но при липсата на бюджет е интересно как ще стане.


Share Follow

Leave A Reply