С БСП работихме добре, но покрай промените в Изборния кодекс между нас се появи известно противопоставяне. Това призна в ефира на NOVA бившият председател на парламента и настоящ депутат от „Продължаваме промяната“ Никола Минчев.

Според него идеята за правителство на малцинството в коалиция с „Демократична България“ е да се даде увереност, че е възможно да се работи в името на страната, защото „всички чакат редовен кабинет“, както и да се избегнат нови предсрочни избори.

Мнозинството за връщането на хартиената бюлетина е налице, но ще видим какво ще се случи. Ще преценим дали ще остане идеята за правителство на малцинството след гласуването на Изборния кодекс, коментира депутатът.

Бившият председател на Народното събрание заяви, че от ПП нямат готов състав на кабинет, най-малкото защото вторият мандат още не е връчен, както и първият. Според него обаче не толкова персоналният състав на евентуалното правителство е важно, колкото усилията, които трябва да положи страната ни за членство в Еврозоната и Шенгенското пространство.

България трябва да направи всичко възможно, за да влезе в Еврозоната и Шенген, защото това е пътят към по-добрия стандарт на живот, уточни Никола Минчев.


Share Follow

Leave A Reply