„Не мога да тълкувам какво е искал да каже г-н Петков, но съм свидетел на този разговор, в който той дойде и каза: „Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете. Това стана в залата на НС. Дойде пред нас и го заяви”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в подкрепа на твърденията на колегата си Георги Свиленски. Знате, че в  петък депутатите в парламента спориха над 11 часа за промените в Избирателния закон. Вечерта към края на дебатите преди полунощ бившите коалиционни партньори от „Продължаваме промяната” и БСП влязоха в остър спор за кодовете на машините. Тогава Георги Свиленски обяви, че социалистите няма да изтеглят искането да се гласува с хартия, защото е имал предложение от Кирил Петков – да оттеглят предложението си и той щял да им даде кодовете от машините. Кирил Петков влезе в обяснителен режим и заяви, че не е бил разбран правилно.

Продължаваме Промяната” поставя ултиматуми и условия за разговори за съставяне на правителство. Те поискаха от БСП да оттегли предложенията си за промени в Изборния кодекс, в замяна на кодовете от машините, но това няма да стане, категорична беше Корнелия Нинова. По думите й партията на Кирил Петков и Асен Василев не си е взела поука от допуснатите грешки.

.

Корнелия Нинова коментира още, че левицата среща подкрепа сред някои депутати относно предложенията им, които са ориентирани в борбата с инфлацията. Според нея резултатите от последния вот са фалшифицирани. Нинова очаква ЦИК да излезе с доклад има ли разминаване между протоколите от машините и преброяването на разписките.


Share Follow

Leave A Reply