Депутатът от БСП Георги Свиленски заяви по Нова тв, че няма представа за какво ще го съди съпредседателят на ПП Кирил Петков.

снимка: БГНЕС

„Не знам за какво ще ме съди Кирил Петков. Аз не съм го обвинил в нищо. Не съм казал, че той държи кодовете“, заяви Свиленски.

Свиленски коментира думите на Кирил Петков относно кодовете за машините.

Аз също нямах съмнение, че някой някъде може да има някакви кодове. Но дойде една сутрин Петков пред парламентарната група и каза: „Айде, оттеглете го този закон и ще ви дадем кодовете и достъпа“. След това го е разказвал и на други колеги в индивидуални разговори, не само пред групата”, обясни Свиленски и допълни, че Петков ще трябва да съди цялата парламентарна група.

Депутатът бе категоричен, че БСП не е обърнала гръб на ПП и ДБ.

„Не сме се обърнали срещу никой и нищо. От първия ден, в който сме в парламента, ясно сме казали, че ще водим разговори с ПП и ДБ, ако бъдем поканени. За тях възможността да се премахне машина като основен фактор в изборния процес явно се оказва голям залог. Тези хора изпаднаха в истерия, когато законът мина на първо четене. Нашите отношения към колегите не са се променили. Не знам защо те си променят отношението“, коментира Свиленски.

Според него не е възможно правителство на малцинството с мандат на ПП.

,,С правителство на малцинството със 73 народни представители ще влезем в историята. Такова правителство с 20% няма. Има правителство на малцинство с липсващи с два, три или четири мандата“, посочи депутатът и заяви, че ако БСП бъдат поканени на разговори – ще се явят.

Свиленски коментира и решението членове от младежката организация на БСП да се разграничат от партията заради споровете за Изборния кодекс.

,,Нормално е младежките движения да искат да гласуват на телефон или таблет, но при нас са възможни всякакви мнения. Ние чуваме младежите, но не са само те в тази държава. Има и други хора, които също искат да гласуват, искат да бъдат управлявани от разумни хора, не искат 30% активност. Когато видим, че всички са отишли на машините, това може да бъде преразгледано“, посочи той.


Share Follow

Leave A Reply