Без участието на „Демократична България“ не би могло да се намери решение на политическата криза. Това мнение изрази в ефира на „Здравей, България” Тома Биков от ГЕРБ в отговор на въпрос за  възможна коалиция с БСП и ДПС с мандат на Стефан Янев.

снимка: БГНЕС

„Нашата най-голяма задача в момента е да дадем някакво решение на политическата криза. Това не би могло да стане без участието на „Демократична България“. Създаването на правителство не е гаранция за решаване на политическата криза. Понякога това е възможност и за нейното задълбочаване. С БСП да управляваме – ние имаме решение на нашия конгрес. Не мисля обаче, че това би дало решение на политическата криза. Решение, без участие на „Демократично България” във формулата, не би могло да се намери”, подчерта той.

Според Биков, за да бъде решена трайно политическата криза е необходимо партии, които са имали сериозни разногласия да управляват заедно.

„Според него за трайно решаване на политическата криза е необходимо формации, които са били в тежък конфликт – да участват заедно в управлението. „Мисля, че една конструкция, която оставя ДБ извън управлението на страната, ще бъде нестабилна. Разбира се ние ще понесем единствени негатива. Ние нямаме проблем с това. Но проблемът е, че няма да има смисъл от поемането от този негатив”.

Биков е на мнение, че политическата криза не може да бъде решена само с аритметика.

„Политическата криза се решава и със символни жестове. С лекуване на раните и дълбоките причини, които са я породили”.

 


Share Follow

Leave A Reply