ДПС, „Продължаваме Промяната“ и ГЕРБ-СДС влязоха в спор за размера на държавния дълг. Това стана по време на дебата по проекта на декларация, с която се предлага парламентът да призове служебния кабинет да внесе бюджет за 2023 г.
Проектът е внесен от „Продължаваме Промяната“ (ПП), а подкрепа за него беше изразена от „БСП за България“. От двете политически сили коментираха, че без бюджет държавата остава на автопилот и се замразяват доходи и социални плащания.

снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че от Движението няма да подкрепят декларацията. Твърденията, че държавата се оставя на автопилот и без бюджет, не са верни, защото вчера приехме на първо четене удължаване на бюджета за 2022 г., коментира той.

БГНЕС

Бившият вицепремиер и министър на финансите Асен Василев коментира, че целият дълг, който е бил изтеглен, стои по сметка в БНБ.
Делян Добрев от ГЕРБ-СДС попита Асен Василев защо предишното правителство не е изтеглило по-евтин кредит – на 2%, още през март, а е оставило служебният кабинет да изтегли на 5% . “Вие сте лично отговорен за тези 3% и за този милиард на година и точно Вие да излезете от тази трибуна и да говорите за морал ми идва малко в повече”, каза Добрев.


Share Follow

Leave A Reply