С тържествена церемония, демонстрации и много усмивки тази вечер в София бе открит най-големият Леден парк на Балканския полуостров. Благодарение на Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ Княжеска градина до Орлов мост се превръща в огромна спортна арена, а жители и гости на града ще могат да ползват атрактивното съоръжение през цялата зима.

Снимка: БГНЕС

Пързалката бе открита от кмета на града Йорданка Фандъкова, която благодари на всички, спомогнали за това, София да има своя Леден парк. „Пързалката е ваша, на децата, на всички, които искат да бъдат по-жизнени и активни. Тук, в сърцето на града, тази спортна арена ще дава повече възможности за спорт и добро настроение,“ каза Фандъкова, преди да даде символичен старт на първата обиколка по алеите за нетърпеливите кънкьори.

Приветствие към присъстващите отправиха още Георги Георгиев – председател на СОС и на Фондация „София – европейска. столица на спорта“ и Манфред Майер, търговски директор на Ай Ес Ти Австрия – фирмата изградила Ледения парк. „Ето, че усилията се възнаградиха. Горди сме, че този Леден парк на площ почти 4 декара ще бъде на разположение на софиянци и гостите на града през цялата зима. След Нова година всеки ден ще има по 3 часа за организирано посещение на децата от столичните училища,“ каза Георгиев.


Share Follow

Leave A Reply