“Днес виждаме доста добра координация между ГЕРБ, ДПС и БСП, така че тройна коалиция, както ние я наричаме „хартиената коалиция“ е съвсем възможна.” Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в Народното събрание.

БГНЕС

„Ние, когато дадохме тези гаранции, които изисквахме, искахме да видим дали този парламент е способен да поема отговорност с ясни политики, като еврозоната, Шенген, социална политика. Искахме да видим дали тези партии могат да надскочат себе си. Това, което видяхме, че не могат. Те пристъпиха всички граници във връзка с баланса между хартията и машините. Те ги направиха тези машини пълни принтери, което означава, че няма как те да подкрепят едно правителство на малцинството с антикорупционна политика“, изтъкна Петков.

По думите му тази сутрин са им дали последен шанс протоколите от машините поне да стоят някъде в документацията, но когато е видял, че и на това не са готови, вече се е открил ясен мотив, че се отива на избори и се подменя вота. „Ужасно съм разочарован от това, което тези три партии направиха в последните часове. Една такава тройна коалиция би била опасна“, подчерта съпредседателят на ПП.


Share Follow

Leave A Reply