Никога не е правен одит на софтуера на „Информационно обслужване“, който изпползват и начина на броене на гласовете и сглобяване на резултатите. Това коментира в ефира на Нова тв, Тошко Йорданов от ИТН. Той коментира последните изборни резултати.

„Знам за избирателни секции, които има нетипичен резултат за нас. Също така е факт, че в кварталите с ромско население на машина масово са гласували за ПП и ДБ. Дълбоко се съмнявам, че са натискали точно това копче, по-скоро това е резултатът, който е излизал от машината”, каза Йорданов.  

снимка: БГНЕС

Той е на мнение, че с хартиената бюлетина това няма да се промени.

„Ние сме партията, която я махнаха. За ГЕРБ и ДПС това е вариантът за манипулации. Те си надуват резултата от години. Всички го знаем”, заяви Йорданов.

снимка: БГНЕС

Той изтъкна, че е по-добре да се гласува с машини.

„Когато бяхме първа политическа сила, ние не сме искали да пипаме кодове на машини, да препрограмираме софтуера. Изборите бяха честни. Ние сме сигурни, че е по-добре на машини”, заяви Йорданов.

Йорданов е категоричен, че трябва да бъде извършен одит на „Информационно обслужване“.

„Трябва да е прозрачно и чисто, трябва да се направи и одит на „Информационно обслужване”. С хартия ГЕРБ и ДПС ще правят това, което са правили винаги”, заяви Йорданов.

Според него ако президентът Румен Радев връчи третият мандат за съставяне на правителство, това е единствената възможна коалиция.

„Тогава БСП трябва да си плюят на риториката от последните 2 години, и с ГЕРБ и ДПС да направят правителство. Всичко е възможно. Но не вярвам, че Нинова е толкова самоубийствено настроена, за да направи това нещо. Това ще е убийство на БСП от първия ред и тя ще държи гранатомета”, заяви Тошко Йорданов.

Според него Нидерландия са постъпили „цинично“ като ни спряха влизането в Шенген.

„Има изисквания за Шенген, те са разписани от ЕС.  България отговаря на всички тях. Не виждам каква е справедливостта в един съюз, който има правила, които важат за една група държави, не важат за други”, заяви Йорданов.

Йорданов смята, че в Нидерландия имат вътрешнополитически проблем, заради който блокират нас.

„Имал съм разговори с европейски дипломати. Неофициално ни беше казано, че проблемът не е в нас, а в Гърция. В Гърция се влиза много лесно. Ако България е в Шенгенското пространство, всеки един от Северна Африка може да стигне с колело до Брюксел. Затова приемат Румъния, Хърватия, но не и нас”, допълни Тошко Йорданов.


Share Follow

Leave A Reply