Кирил Петков и Асен Василев са внимателно обмислен план на президента Румен Радев, а не са плод на доверие. Такова мнение изрази във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Президентът Радев се оплака, че се излъгал и повярвал на Кирил и Асен. Познавам Радев. Той не е от доверчивите. Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план. Просто този  план се провали и президентът бърза да се спаси от последиците. Радев създаде „Продължаваме промяната“ с три задачи – да бъдат новото, което да оглави протестите и на тяхната вълна да свали ГЕРБ, да разбият БСП като алтернатива на ГЕРБ и да ги инсталира в правителство и чрез тях да управлява страната, защото президентската институция му е тясна и не му дава реална власт“, заяви тя.

Нинова заявява, че планът на президента е успял в първите две точки, а в третата се е провалил.

„Планът успя в първите две точки и се провали в третата, когато Кирил и Асен отказаха да му козируват и изпълняват. Тогава Радев свали правителството. Изказването му за шарлатаните, които го подвели е много трогателно за наивници. И е много важно самопризнание, че президентът се занимава с партийно инженерство. А това вече повдига други много важни конституционни въпроси“, коментира още Нинова.


Share Follow

Leave A Reply