И по време на второто заседание на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около подписването на меморандума между България и компанията Джемкорп възникнаха спорове на висок тон между депутатите. Единственият, който се яви, за да бъде изслушан беше бившият енергиен министър Александър Николов, докато съпредседателите на Продължаваме промяната Асен Василев и Кирил Петков, както и бившият съветник на Петков-Лена Бориславова не се явиха.

Десислава Трифонова от ГЕРБ попита кои са собствениците на Джемкорп и IP3 Corporation. Бившият енергиен министър Александър Николов заяви, че собственик на Джемкорп е Атанас Бостанджиев. Десислава Трифонова от ГЕРБ изрази отношение от името на ПГ на ГЕРБ и посочи: „Беше разочароващо, защото не получихме нова информация. Не разбрахме кой е собственик на тези две компании. За нас е абсолютно недопустимо, че не са извършени никакви проверки. Много е разочароващо, че не получихме отговори с документи“, каза тя.

бгнес

„Няма да влизаме в цирковете на ГЕРБ, омръзна ни от „борисовките“. Вече 2 месеца се занимаваме с несъстоятелни неща и в момента много по-важно е да изслушаме министър Шишков за магистрала „Хемус“, къде са изчезналите пари, къде е изчезналата магистрала“, заяви Петков.


Share Follow

Leave A Reply