От „Продължаваме промяната“ няма да мълчат, когато виждат, че случващото се в държавата не е правилно. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в отговор на критиките на президента Румен Радев.

Няма да замълчим, когато виждаме, че нещо, което се случва в тази държава, не е правилно. Където виждаме, че има стъпки назад, ние ги казваме. Ако това ядосва някои хора, това си е техен проблем“, заяви Петков.

Петков смята, че определението „шарлатания“ е „политическа реторика, на която не бива да се обръща внимание“. Той заяви, че няма да има подкрепа на проектокабинет начело с проф. Николай Габровски:

„Професор Габровски, доколкото знам има добра репутация в неговата си професия. Аз имам уважение към всички лекари в България, особено в такава трудна специалност, но това няма много общо с политиката. В политиката опасността е кой реално взима решения“.

На този етап изглежда малко вероятно „Продължаваме промяната“ да предложи „кабинет на малцинството“ с втория мандат, каза още Кирил Петков и допълни:

„Няма как този парламент, който е готов да направи безумията от миналата седмица, да подкрепи едно правителство, което е антикорупционно, реформистко. Това би било една заблуда, една невъзможност.“


Share Follow

Leave A Reply