„Демократична България“ не може да подкрепи първия мандат за съставяне на редовно правителство. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов по време на първата среща с номинирания от ГЕРБ-СДС за премиер проф. Николай Габровски.

снимка: БГНЕС

Христо Иванов мотивира позицията с решението на колективните органи на коалицията. Пред Николай Габровски, който беше заедно със заместник-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев и с председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, Иванов уточни обаче, че, ако мандатът на ГЕРБ с кандидат за премиер Николай Габровски е успешен, „Демократична България“ ще е готова да работи по конкретни теми, с които коалицията има общи виждания с ГЕРБ.

Номинираният за премиер от ГЕРБ Николай Габровски заяви, че се стреми към нов подход в политиката. Той гарантира пред представителите на „Демократична България“, че няма да прави компромис с антикорупционното законодателство. И обяви, че ще търси конституционно мнозинство за създаване на механизъм за контрол на главния прокурор. Николай Габровски съобщи, че документ за правителство ще бъде изготвен в най-скоро време, като посочи, че в него ще има експерти, по-отдалечени от различните партийни структури, като посочи, че някои от имената са с безспорна репутация.


Share Follow

Leave A Reply