Председателят на ПГ на “Продължаваме Промяната”, Андрей Гюров обясни пред Нова тв, че докато са били служебни министри, Кирил Петков и Асен Василев са направили всичко възможно да покажат нов път за развитие на страната и да вдигнат рейтинга на президента Румен Радев за следващият му мандат.

“Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев направиха много служебното правителство, от което бяха част, да покаже един нов път за развитие на страната. Както и да вдигнат авторитета и рейтинга на господин президента за следващия му мандат. Не знам какви са били неговите очаквания”, заяви Гюров.

Той уточни, че от “Продължаваме Промяната” нямат “бащи или майки в политиката”.

„Ако президентът си е мислил, че това е политическо инженерство, което ще следва да прокарва идеите на личности или институции, то значи грешката е у него. Ние сме влезли в политиката не да изпълняваме нечии заръки, а да отстояваме принципите си и да работим в полза на гражданите”, добави той.

Гюров обясни, че наблюденията на ПП в последните месеци са, че вместо да се води борба с корупцията и да се работи в посока съдебна реформа, са се връщали кадри на ГЕРБ и ДПС в управлението.

“За всички е ясно колко координирани са действията на Президентството, служебното правителство и партия ГЕРБ”, каза още Гюров.

Относно това дали от ПП биха приели изключения от парламентарната група на БСП Явор Божанков в редиците си, Гюров отговори:

„Той е носител на новото в БСП. Хора, които показват правилна гражданска позиция и които работят за един нов модел на развитие в страната, винаги са добре дошли”, уточни председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната”.


Share Follow

Leave A Reply