Проф. Габровски сам си събира екип, който да е отдалечен от всички партии. Всички хора питат ще има ли правителство, хаосът вече е огромен. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„За мен това е единственият работещ вариант да се направи правителство с кратък живот да се приемат неотложни неща, важни за хората и държавата. Най-ясно поканихме всички партии на преговори за правителство. Ние имаме ясна програма как да управляваме, както народът очаква. Една безспорна кандидатура на проф. Габровски да имаме преговарящ премиер, получил мандата от президента Радев, оторизиран от парламентарната група. Повече крачки назад не можем да правим“, допълни Борисов.

Според него няма шанс за реализиране на втория мандат, защото „с корупцията никой не иска да се сдружи“.

Борисов уточни, че това не е кабинет на ГЕРБ, то е само подкрепено от партията.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че всеки ден се готвят за избори.

„Ако има трети мандат, то ние ще настояваме да бъде това правителство, което ще избере проф. Габровски. Направихме три крачки назад, за може държавата да се стабилизира. Да обвиняваш в съглашателство с Радев и сега да обвиняват ГЕРБ е просто нагло. Ако проф. Габровски не успее категорично ще отидем на нови избори. Надявам се да подбере добър екип и в понеделник да върне изпълнен мандат на президента. При този кандидат за премиер да ми предлагат Петков и Василев няма как да стане. А да става премиер някой от малка партия не е сериозно“, допълни още Борисов.

По думите му  съпредседателят на ДБ ген. Атанас Анасов е известен с това, че твърденията му не са истина.

„С ген. Атанасов бяхме заедно години наред, когато беше част от Реформаторския блок. Той е известен с това, че неговите твърдения не са истина“, коментира Борисов и допълни:

 

„На мен ми е интересно какво мисли за Gemcorp. На мен ми е интересно какво мисли за декларацията на ГЕРБ за украинската православна църква. Щеше да ми е интересно да го чуя защо не приеха горивото да се продава с 1 лв. по-евтино. Това са проблемите на хората. Видях вчера президента Радев да говори по две много важни теми. Миграционният проблем може да бъде спрян само със съдействието на Турция. Това, което години правим и когато дойдоха Атанасов и подобни разградиха България и тя се превърна в основен дом на трафикантите. Затова загубихме уважението на много страни в Европа. Преди години нулева миграция при ГЕРБ и при мен, сега виждате какъв хаос. Всеки ден полицаи задържат каналджии“.

 

По думите му относно реализирането на първия мандат е имало два варианта – чисто партиен и експертен.


Share Follow

Leave A Reply