„Прекалено ми дойде всичко това, свързано с известността, с нападките. Това ме накара да се чувствам самотна и исках да наказвам себе си. Не мисля, че артистът наказа мен. По-скоро мисля, че аз самата като човек се опитах да накажа артиста Жана”. Това сподели в интервю за НОВА певицата пред Жана Бергендорф.

Жана Бергендорф преминава през всички перипети, които славата носи на един артист. Бързо печели любовта на феновете, но и рязко стана една от мразените певици. Става зависима и от наркотиците.

Жана Бергендорф се оттегли за две години от музиката. Не по нейно желание.

„Хората не знаят колко боли да бъдеш на моето място. И да бъдеш на мястото на всеки един друг артист, който е бил нападан по този начин и осъждан. Покрай болката, може би, съм научила много неща. Защото тогава осъзнаваш какво ти не трябва да бъдеш за другите”, казва още Жана пред Мон дьо в ефира на НОВА.

Много хора, обясни тя, са имали интерес да я изкарат „лошото момиче”. „Това да бъдеш бунтар в нашите среди не е добре прието. Ти си един продукт и той трябва да работи по механизъм. Аз не живея така. Когато излезеш от рамката, вече не си добре дошъл”, обяснява Бергендорф.

„Наркотиците за мен станаха повече от приятели. Намирах отдушник. Когато ми беше забранено да пея, душата ми крещеше. Забранено ми беше, защото така трябваше. Защото такъв беше договорът. А и защото хората обичат да нараняват”, разкри тя.

„Наркотиците не заместваха нищо. Те само унищожаваха. По онова време не можех да го разбера. Няма да позволя повече да ми се случат такива гадни емоционални събития. За това време разбрах, че нямаш право да убиваш себе си заради грешките на други хора”, обяснява певицата.

Най-лошото за нея било това, че са я игнорирали, че е нямала право да пее. „Да те обиждат по улиците, да ти скачат на бой. Имала съм такива моменти. Това се приема разрушително. Най-гадното е, че самият ти не знаеш какво да направиш, защото си сам”, заяви тя.


Share Follow

Leave A Reply