Повече от 1,5 млн. души в Одеска област са без електричество, заяви украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, предаде Нова тв. Местните власти съобщиха, че цялата некритична инфраструктура в град Одеса е останала без ток.

За да порази енергийни съоръжения Русия е използвала безпилотни самолети, а голяма част от околните райони също са засегнати, предаде Ройтерс.

„Поради мащаба на щетите, всички потребители в Одеса, с изключение на критичната инфраструктура, са изключени от електрозахранването”, написа във Facebook кметът на Одеса Генадий Труханов.

Одеса е най-големият пристанищен град в Украйна. Преди нахлуването на Русия на 24 февруари той имаше население от над 1 млн. души.

В ранните часове на събота в Одеска област, руските удари са поразили ключови далекопроводи и оборудване. Това се казва в изявление на градската администрация.

Областният управител на Одеса Максим Марченко заяви, че Русия е използвала безпилотни самолети „камикадзе”. Два от тях са били свалени над Черно море.


Share Follow

Leave A Reply