Футболни фенове на Мароко и Франция са влезли в сблъсъци с полицията в Париж след победите на своите отбори на световното първенство по футбол. Двата състава победиха съответно Португалия и Англия в четвъртфиналите на турнира и ще играят един срещу друг в следващия кръг.

снимка: Reuters

След победата на Мароко с 1:0 срещу Португалия на четвъртфинал на Световното първеноство по футбол в Катар, избухнаха сблъсъци между футболни запалянковци и полицаи на парижкия булевард „Шанз Елизе”, съобщиха телевизия Бе Еф Ем и в. „Фигаро”, цитиран от Нова тв.

След мача близо 20 000 души се събраха на столичния булевард. Феновете обстрелваха с пиротехнически средства силите на реда, които отговориха със сълзотворен газ. Беше срутено и разглобено на части скеле, използвано за ремонт на сграда. Частите на скелето бяха хвърляни по полицаите.

42-ма души са арестувани от полицията в Париж по време на масовите безредици, съобща пък gong.bg.

Репортер на „Фигаро” разказва от мястото на събитието, че преди полунощ са се събрали облечени в анцузи младежи, които са скочили на бой на полицията и са започнали да трошат фасадите на бутиците. Има и подпалени мотори.


Share Follow

Leave A Reply