Зам.-председателят на парламента от „Продължаваме Промяната“, заяви пред журналисти, че от ПП няма да подкрепят кабинет с мандат на ГЕРБ.

„Няма да подкрепим кабинета, както казах още преди съставът да стане ясен. Независимо от него, това си остава кабинет с мандат на ГЕРБ“, заяви Минчев.

Минчев отново подчерта, че няма начин от ПП да подкрепят този проектокабинет.

„Ние от „Продължаваме промяната“ няма как да го подкрепим. Това, което ни прави впечатление, гледайки състава е, че има доста кадри, които са свързани с бивши министри от Тройната коалиция на БСП, ДПС и НДСВ, която управлява в периода 2005-2009 година. И което правителство, впрочем, когато г-н Борисов дойде на власт 2009 година, обясняваше, че е най-лошото, което е управлявало България и със сигурност трябва да бъде демонтирано, ако използваме по-съвременна терминология“, добави той.

 

Минчев подчерта, че в състава на проектокабинета на ГЕРБ-СДС има двама министри, които са били от служебно правителство на президента Румен Радев.

„Цели двама министри от онова правителство са включени като вицепремиери в настоящия проектокабинет. Също така ни направи впечатление, че има и двама министри, които са били от от служебно правителство на Румен Радев, а именно г-жа Крумова.Също така и Николай Павлов, който беше служебен министър на енергетиката и сега ще бъде министър на енергетиката“, добави още Минчев.


Share Follow

Leave A Reply