Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, коментира кандидатурата за министър-председател на проф. Николай Габровски и предложеният от него проектокабинет, в студиото на „Здравей, България“ по Нова тв.

„Кандидатурата за министър-председател на проф. Николай Габровски и предложения от него проектокабинет са демонстрация на ГЕРБ“, заяви Костадинов.

Той отказа да коментира имената на министрите в проектокабинета „Габровски“.

“Не коментирам имената в проектокабинета. Ние винаги сме коментирали само политиките. Кандидатът за министър-председател не е от значение. Важни са политиките, които този проектокабинет иска да спазва. Ние не ги виждаме като национални интереси на България”, заяви Костадинов.

Според него проектокабинета на проф. Габровски е “демонстрация” на ГЕРБ.

“Фактът, че в него липсват ярки лица от структурите на ГЕРБ е доказателство за това нещо”, смята Костадинов.

Според Костадинов предложеният от проф. Габровски експертен кабинет не е възможен.

“Няма как да има експертен кабинет, който да е независим политически. Въпреки, че това се опитва да докаже професор Габровски”, смята лидерът на “Възраждане”.

Според Костадинов е по-добре да има нови избори, отколкото парламентът да избере правителство, продължаващо политиката на това НС.

“Решенията, които се взимат в това НС, и амбицията парламентът да излъчи кабинет, който да продължава политиката на това НС, е много по-лоша перспектива, отколкото новите избори”, каза още Костадин Костадинов, който призова другите партии “да стигнат до прозрението, че трябва да следват интересите на своите избиратели, а не интересите на хората, които ги лансират в политическия живот”, заяви Костадинов.

Според него няма шанс за съставяне на правителство с третия мандат.

“Най-доброто решение са новите избори. По-добре ужасен край на този парламента, отколкото ужас и безкрай и след това да се опитваме да влачим някакво зомби-правителство”, заяви Костадинов.

И заключи: “Този проектокабинет окончателно демаскира българския политически елит”.


Share Follow

Leave A Reply