НДСВ отново се завръща в политиката, заяви пред БНТ бившият служебен премиер и бивш председател на парламента и знакова фигура на НДСВ, проф. Огнян Герджиков.

Огнян Герджиков

“През декември имахме Национален съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс отново в политиката”, заяви Герджиков.

По думите му има добри отзиви от харата за това, което е направило движението.

“Нека да припомня, че основната заслуга за влизането ни в НАТО и ЕС е на НДСВ. Времето, в което бяхме на власт, беше много за България”, каза още той.

“Ако питате бизнеса – при нас са били най-спокойни”, допълни проф. Герджиков.

Той уточни, че ще имат готовност за бъдещи парламентарни и местни избори.

Припомняме, че Национално движение за стабилност и възход (НДСВ) е либерална политическа партия в България.

Тя е основана през 2002 г. (след неуспешен опит през 2001 г.) от последния български цар Симеон Сакскобургготски като Национално движение „Симеон Втори“. Името е променено на 3 юни 2007 г. на конгрес, чиято законност е оспорвана, и отново на 18 октомври 2008 г. Седалището на партията е на адрес София, ул. „Врабча“ № 23.

След като НДСВ дълго време е председателствано от Сакскобургготски, на 28 ноември 2009 година на 5-ия Извънреден конгрес Христина Христова е избрана за нов председател на партията. На 27 октомври 2013 г. на този пост е избрана Антония Първанова.

На изборите през 2009 г. НДСВ остава извън парламента.


Share Follow

Leave A Reply